Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία, από το Γραφείο Ο.Ε.Υ.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας πως έχουν περιέλθει σε γνώση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας/Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Κωνσταντινούπολη πολλά περιστατικά εμπορικών διαφορών, σε οποία τουρκικές εταιρείες, ενώ έχουν απαιτήσει και εισπράξει χρηματικά ποσά έναντι παραγγελιών από ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες, καθυστερούν ή δεν εκτελούν την αποστολή των εμπορευμάτων.

Το Γραφείο, όπως και όλα τα κατά τόπους Γραφεία ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι πάντοτε στη διάθεση των μελών μας, για να διενεργήσουν, δωρεάν, έναν αρχικό έλεγχο των στοιχείων των δυνητικών εταίρων τους σε τρίτες χώρες, από τα διαθέσιμα στοιχεία σε ανοικτές βάσεις δεδομένων όπου έχουμε πρόσβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας γνωρίζουμε ότι, το τελευταίο δίμηνο, έχουν δεχθεί καταγγελίες από ελληνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επίπλων κήπου-παραλίας, για εξαπάτησή τους από τον κ. Őzcan ŞERIF, που έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των εν λόγω εταιρειών κατήγγειλαν ότι, ενώ είχαν συμφωνήσει την αγορά προϊόντων από τον ανωτέρω, αποστέλλοντας προκαταβολές ή και εξοφλώντας πλήρως το αντίτιμο της παραγγελίας τους σε τραπεζικό λογαριασμό που τους είχε υποδειχθεί στην Τουρκία, δεν έλαβαν ποτέ τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει.

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση στο συνημμένο αρχείο. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω στοιχεία:

Consulate General of Greece in Istanbul
Economic & Commercial Affairs
--------------------------------------------------------------------------
Turnacıbaşı Sokak No 22 - Beyoğlu, İstanbul - Türkiye
Tel.: 0090 212 292 71 18

E-mail: ecocom-istanbul@mfa.gr

https://www.mfa.gr/turkey/tr/consulate-general-in-istanbul

https://www.hellenicbct.com 

https://www.linkedin.com/company/greektradeofficeistanbul

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΕΥ / ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ