ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΩΡΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2023 ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩ, 26-29 Απριλίου 2023

Ο διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας (Δώρων Τροφίμων και Χειροτεχνιών σχετικών με τρόφιμα) - World Food Gift Challenge είναι ένας διαγωνισμός με στόχο τη βράβευση αλλά και την προβολή υψηλής ποιότητας χειροποίητων προϊόντων από τις Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές Περιφέρειες Γαστρονομίας.

Μέσω του World Food Gift Challenge, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019 υποστηρίζει τους τοπικούς μικροπαραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων, αναδεικνύοντας τις ιστορίες που συνδέουν τα προϊόντα με την περιοχή, έτσι ώστε να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τον τόπο.

Στόχος της συμμετοχής της στον διαγωνισμό είναι να δώσει την ευκαιρία στους τοπικούς παραγωγούς να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση των επισκεπτών για χειροποίητα δώρα γαστρονομίας και τοπικά τρόφιμα εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία χαρακτηρίζονται από μοναδικότητα, αυθεντικότητα αλλά και μια προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας.

Ειδικότερα φέτος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει ένα επιπλέον βήμα για την υποστήριξη των ανθρώπων της παραγωγής και την προβολή των τοπικών προϊόντων, φέρνοντας τον διεθνή διαγωνισμό στο Νότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα, στο νησί της Κω.

Αναλυτικές πληροφορίες, η Πρόσκληση, η Αίτηση καθώς και η  σχετική επιστολή του Περιφερειάρχη βρίσκονται στα συνημμένα αρχεία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ WFGC 2023
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ WFGC 2023
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ WFGC 2023
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ WFGC 2023