ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΦΕΤ 2023

Νέα προγράμματα κατάρτισης «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων με πιστοποίηση ΕΦΕΤ» θα υλοποιήσει το Μάρτιο και τον Απρίλιο 2023, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν εξ’ αποστάσεως και μπορούν να τα παρακολουθήσουν διαδικτυακά όλοι οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων με  τη χρήση H/Y LAPTOP TABLET ή SMARTPHONE με κάμερα και μικρόφωνο.

Το σεμινάριο σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι υποχρεωτικό να το παρακολουθήσουν επιχειρηματίες και υπάλληλοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εμπορεύονται, διακινούν, παράγουν ή μεταποιούν τρόφιμα και ροφήματαΟι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να έχουν καταρτισμένο όλο το προσωπικό τους που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα (συσκευασμένα ή μη) διαφορετικά υπόκεινται σε διοικητικά πρόστιμα κατόπιν ελέγχου.

 

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι για να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό κατάρτισης είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση η οποία διεξάγεται εξ’ αποστάσεως από τον ΕΦΕΤ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το ΚΕΚ και το Επιμελητήριο. Το πιστοποιητικό έχει ισχύ εφ’ όρου ζωής και είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ανταποκρινόμενο στις νέες οικονομικές συνθήκες αποφάσισε την υλοποίηση του σεμιναρίου με μειωμένο συνολικό κόστος στα 60 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο από το οποίο τα 30 ευρώ αφορούν το παράβολο συμμετοχής στην εξέταση του ΕΦΕΤ.

Η εκπαίδευση διαρκεί 10 διδακτικές ώρες, και θα υλοποιηθεί με σύστημα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης  σε 2 ημέρες τους μήνες Μάρτιος & Απρίλιος 2023

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά θα έχουν όσοι  :

α) συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση που θα βρουν στον σύνδεσμο https://forms.gle/KnQnHCH3oVRcXuds5 και

β) καταβάλουν το κόστος συμμετοχής 60€ στο τραπεζικό λογαριασμό του ΚΕΚ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  IBAN: GR7901104610000046147552783 με αιτιολογία το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του εκπαιδευομένου και το ΑΦΜ τους ώστε να κατοχυρώσουν θέση συμμετοχής

Με την πληρωμή σας, μπορείτε να παραλάβετε από το ΚΕΚ προσωρινή βεβαίωση ένταξή σας σε σεμινάριο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυχόν έλεγχο από αρμόδιους φορείς.

Σε περίπτωση συμπλήρωσης των παραπάνω τμημάτων θα δημιουργηθούν νέα σε μεταγενέστερες ημερομηνίες ενώ αν δεν συμπληρωθεί σε ορισμένα ο ελάχιστος αριθμός ατόμων θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για νέες ημερομηνίες.

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει το προηγούμενο διάστημα ηλεκτρονικά την αίτησή τους, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ΚΕΚ για να δηλώσουν τμήμα.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά 9:00-3:30 στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου: 2241044288 ή στο ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς: 2241070615.