ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΜΗ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οριστική διαγραφή ατομικής επιχείρησης από το Γ.Ε.ΜΗ, με παύση εργασιών από την αρμόδια ΔΟΥ

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση καταχώρησης μεταβολών στο Γ.Ε.ΜΗ– εξουσιοδότηση (Ορθά συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη με θεώρηση του γνησίου υπογραφής)
  1. Βεβαίωση Διακοπής Εργασιών από την Αρμόδια ΔΟΥ.
  2. Τα δικαιολογητικά τα αποστέλλετέ στο e-mail: gemi@ebed.gr σε μορφή pdf
  3. Το κόστος της ανακοίνωσης διαγραφής από το Γ.Ε.ΜΗ ανέρχεται σε 10€,  για το οποίο θα σας αποσταλεί εντολή πληρωμής από την υπηρεσία.

 

Προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το αίτημα σας:

Η ατομική επιχείρηση οφείλει για το ΓΕΜΗ να συνδεθεί με τους κωδικούς της στο www.businessportal.gr για:

  1. -να εξοφλήσει το ετήσιο τέλος τήρησης της μερίδας στο ΓΕΜΗ από το 2015 μέχρι και το έτος που αναγράφεται στην ημερομηνία διακοπής της επιχείρησης ή από το έτος εγγραφής της νεοιδρυθείσας επιχείρησης.

Το ετήσιο τέλος της μερίδας του Γ.Ε.ΜΗ. εξοφλείται με έναν από τους τρόπους που αναγράφεται στο έντυπο πληρωμής εντός του 1ου τριμήνου του εκάστοτέ έτους.

  1. -να αναρτήσει στην μερίδα της τα αποδεικτικά των φορολογικών δηλώσεων από το φορολογικό έτος 2014 ή από το φορολογικό έτος έναρξης της επιχείρησης έως και το φορολογικό έτος που έγινε η παύση εργασιών, (προσοχή: φορολογικές δηλώσεις αναρτάμε μέχρι το φορ. Έτος 2019) σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ Β΄3623), υποβάλλοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική αίτηση για κάθε οφειλόμενο έτος και εξοφλώντας με έναν από τους τρόπους που αναγράφεται στο έντυπο πληρωμής.

Η ανάρτηση των φορολογικών δηλώσεων στο portal του ΓΕΜΗ και η εξόφληση των εντολών πληρωμής που αντιστοιχούν σε κάθε ανάρτηση πραγματοποιείται εντός 2 μηνών από την υποβολή της Φορολογικής Δήλωσης στο taxinet.

 

ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Γ.Ε.ΜΗ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ