Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2021

Δηλώστε συμμετοχή έως τις 2 Ιουλίου 2021

 

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2021», που απευθύνεται Μόνο σε Δημόσιους Φορείς. Στόχος του Διαγωνισμού, είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας των δημοσίων φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

 

Οι κατηγορίες Βραβείων στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, είναι οι εξής:

-Προώθηση Επιχειρηματικότητας

-Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες

-Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Στήριξη της Ψηφιακής Μετάβασης

-Υποστήριξη στη Διεθνοποίηση της Επιχείρησης

-Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης

-Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα

Καθώς η μετάβαση στην «πράσινη» οικονομία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την αξιολόγηση όλων των προτάσεων ανεξαρτήτως κατηγορίας συμμετοχής, θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα η ενσωμάτωση της διάστασης της βιωσιμότητας.

 

Υπάρχουν δύο στάδια επιλογής:

-1ο στάδιο (εθνικό): επιλογή από Επιτροπή που ορίζεται από το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας των προτάσεων που θα προκριθούν στο ευρωπαϊκό σκέλος του διαγωνισμού.

-2ο στάδιο (ευρωπαϊκό): επιλογή από μια υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή των καλύτερων συμμετοχών (shortlist).

 

Κάθε Κράτος Μέλος έχει το δικαίωμα να αποστείλει για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έως δύο (2) υποψηφιότητες, από δύο (2) διαφορετικές κατηγορίες. Η καλύτερη πρόταση που θα επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή, θα βραβευθεί το Νοέμβριο 2021 στη Σλοβενία.

 

Η Ελλάδα, κατέκτησε την πρώτη θέση, κερδίζοντας για δύο συνεχόμενα έτη (2018 και 2019) το πρώτο Βραβείο στον εν λόγω Διαγωνισμό, ενώ το 2020 προκρίθηκε στις 3 τελικές υποψηφιότητες στην κατηγορία της. Συγκεκριμένα:

 

-Το 2018, η ελληνική συμμετοχή του Δήμου Πειραιά «Γαλάζια Επιχειρηματικότητα στον Πειραιά (Blue Entrepreneurship)» κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας»! https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa2018-cat1-winner/

 

-Το 2019, η ελληνική συμμετοχή του Δήμου Τήλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής «ΤΗΛΟΣ (TILOS Project)» κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη της Ανάπτυξης των Πράσινων Αγορών και της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων»!

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-class-of-2019/

 

-Το 2020, η ελληνική συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ «Οικοσύστημα Καινοτομίας ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», προκρίθηκε στις 3 τελικές ευρωπαϊκές υποψηφιότητες στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας».

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-2020-shortlist/

 

Αν επιθυμείτε και εσείς να διεκδικήσετε ένα από τα Βραβεία του Διαγωνισμού για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2021 και εκπροσωπείτε εθνική, περιφερειακή ή τοπική αρχή ή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχει συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής σας, σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας το αργότερο έως την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 (ώρα 15.00).

 

Γενικές πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής στο Διαγωνισμό 2021 μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards/

 

Ειδικότερα, η διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό περιλαμβάνει τη συμπλήρωση και υποβολή του ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο σε μορφή word και pdf) στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

 

NikolopoulouO@ggb.gr και Garantzioti.I@ggb.gr

 

Επισημαίνεται ότι το Δελτίο Συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από διαβιβαστικό έγγραφο, προκειμένου να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από την Υπηρεσία.

 

Το Δελτίο συμμετοχής και το επιχειρησιακό εγχειρίδιο που περιλαμβάνει οδηγίες για τη συμμετοχή σας είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας: https://www.ggb.gr/el/node/1818

 

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/EvropaikaVraveiaEpixeirimatikotitas?ref=stream

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πρόσκληση
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΌ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ