«Ε.Π.Τ.Α. – Επιμορφωτικά Προγράμματα Τεχνολογίας και Ανάπτυξης» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δημιουργήθηκε μια νέα πλατφόρμα προγραμμάτων επιμόρφωσης με τίτλο:

«Ε.Π.Τ.Α. – Επιμορφωτικά Προγράμματα Τεχνολογίας και Ανάπτυξης»

https://epta.aegean.gr

Σκοπός

Παρατηρούμε την ανάπτυξη μια ισχυρής ψηφιακής οικονομίας βασισμένης στις τεχνολογικές εξελίξεις να αντλεί την δυναμική της μέσα από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να δημιουργεί νέους χώρους εργασίας και ανάπτυξης. Η σύγχρονη κοινωνία και οικονομία απαιτεί πλέον νέες ψηφιακές δεξιότητες και συχνούς κύκλους επιμόρφωσης.  

Η εμπειρία μου στο ακαδημαϊκό χώρο και οι συμμετοχές μου σε κοινοπραξίες διεθνών εταιριών κάθε κλίμακας με οδήγησαν στην δημιουργία της πλατφόρμας ‘ΕΠΤΑ’, ενός χώρου όπου αναπτύσσονται στοχευμένοι κύκλοι εξελικτικής ψηφιακής επιμόρφωσης.

Στοχεύουμε να σας ετοιμάσουμε για μια σύγχρονη καριέρα, παρέχοντας διαχρονικές γνώσεις και δεξιότητες για τα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος, τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στην διεθνή αγορά εργασίας. Ανταποκρινόμαστε τόσο στην αυξανόμενη ζήτηση ψηφιακά εξειδικευμένων σε πληθώρα διαφορετικών χώρων εργασίας όσο και στην παροχή βασικών δεξιοτήτων σε κάθε μέλος της σύγχρονης κοινωνίας. 

Παρέχουμε τις σχετικές γνώσεις αξιοποιώντας σύγχρονες προσωποποιημένες μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπου έμπειροι επαγγελματίες του χώρου δρουν σαν επιμορφωτές παρέχοντας πρακτική εμπειρία και εξάσκηση. Η χορήγηση του σχετικού πιστοποιητικού επιμόρφωσης και η απονομή βαθμών ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training) παρέχουν την διεθνή αναγνώριση των παρεχόμενων γνώσεων

Χαράλαμπος Σκιάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Π.Τ.Α.

Ενεργά Προγράμματα

  • Εκπαίδευση Υπευθύνων Λειτουργίας, Διαχείρισης και Ασφάλειας Πληροφοριακών και Δικτυακών Συστημάτων,

Έναρξη 11/01/2021, Διάρκεια 7 Μήνες (300 ώρες), 15 ECVET

  • Σύγχρονος Προγραμματισμός με Java (1.8 ή νεότερη),

Έναρξη 11/01/2021, Διάρκεια 3 Μήνες (120 ώρες), 6 ECVET

  • Internet of Things: To Ψηφιακό μας Μέλλον στο Σημερινό Σχολείο,

Έναρξη 11/01/2021, Διάρκεια 12 Μήνες (600 ώρες), 30 ECVET

  • Τεχνικός Δικτύων – Θεμελιώσεις για πιστοποίηση CCNA/CompTIA Network+,

Έναρξη 25/01/2021, Διάρκεια 4 Μήνες (200 ώρες), 10 ECVET

  • Apache Kafka για Μηχανικούς,

Έναρξη 12/04/2021, Διάρκεια 3 Μήνες (120 ώρες), 6 ECVET

Στα συγκεκριμένα προγράμματα αξιοποιείται αποκλειστικά η εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση, χωρίς υποχρεωτική παρακολούθηση. Ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, εργασίες ανάπτυξης στις θεματικές ενότητες καθώς και η επικοινωνία με τους καταξιωμένους επαγγελματίες και επιστήμονες που διδάσκουν διασφαλίζουν την σε βάθος κατανόηση του υλικού.

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να συμμετάσχουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, της κοινωνίας και του κράτους. Ενδεικτικά η πλατφόρμα ‘ΕΠΤΑ’ απευθύνεται σε:

  • Στελέχη Επιχειρήσεων
  • Στελέχη Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
  • Εκπαιδευτικούς
  • Αξιωματικούς των παραγωγικών Στρατιωτικών Σχολών, της Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής καθώς και του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται ανάλογα με το πρόγραμμα ενώ τα δίδακτρα καταβάλλονται σε μια, δύο ή τρεις δόσεις. Η τελευταία δόση πρέπει να καταβληθεί πριν τη λήξη του προγράμματος.

Εκπτωτικές κατηγορίες συμμετοχής περιέχουν (εξειδικεύονται σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά) άνεργους, πολύτεκνους, ένστολους, ομαδικές εγγραφές, φοιτητές και εργαζόμενους σε ερευνητικά κέντρα και ΑΕΙ, εκπαιδευτικούς, κατόχους Ευρωπαϊκής κάρτας νέων. Έκπτωση 10% σε προκαταβολή του συνολικού ποσού.

Αναλυτικές πληροφορίες – Κατάθεση αιτήσεων:

Αναλυτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλογής καθώς και για την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αντλήσουν από τον εξής σύνδεσμο: https://epta.aegean.gr  

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες ενθαρρύνονται να επικοινωνούν με τη γραμματεία του προγράμματος στο τηλ. επικοινωνίας: 22730 82255 (κα. Νίκη Κυριακού) καθημερινά τις ώρες 9:00-15:00, καθώς και στο email: epta@aegean.gr