Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου το ENVOLVE ENTERPRENEURSHIP

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου το ENVOLVE ENTERPRENEURSHIP

 

Στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Γ.Β.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μία άκρως ενδιαφέρουσα  εκδήλωση για την νεοφυή επιχειρηματικότητα, τη μεταφορά γνώσεων και καλών πρακτικών, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα ENVOLVE AWARD GREECE 2019.

Η ομάδα του  ENVOLVE, ενός οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως θα βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο του ταξιδιού της με τίτλο « Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα». Σκοπός του ταξιδιού είναι η αναζήτηση και στήριξη δραστηριοτήτων στις τοπικές κοινότητες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Στις συναντήσεις αυτές, οι οποίες συνεχίζονται και εντός του Οκτωβρίου, πέρα από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες,  συμμετέχουν φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων. Επίκεντρό τους είναι η μεταφορά γνώσεων και καλών πρακτικών από τη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αναλυτικά για τους τρόπους που μπορούν να επωφεληθούν από το Envolve, καθώς και για τη διαδικασία αίτησης στο Envolve Award Greece 2019. Παράλληλα, στοχεύουν στην προώθηση της επικοινωνίας και των συνεργειών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

Ο οργανισμός ENVOLVE ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 43 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.

Το Envolve αναζητά νέους ή υφιστάμενους επιχειρηματίες που χρειάζονται υποστήριξη στη δημιουργία ή την ανάπτυξη των εγχειρημάτων τους. Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού διεκδικούν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον διαγωνισμό: 24 Οκτωβρίου.

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2012 από το Libra Group, παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων. Το πρόγραμμα βράβευσης στην Ελλάδα διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από πολλούς οργανισμούς, όπως η Antidote, η Atradius, το epixeiro.gr, το IADR, η Intracom Telecom, το Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore Stephens, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication και η White Room.

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.