Ανοικτές Πόρτες 2019 “Θησαυροί της Ρόδου - Riches of Rhodes”

Οι Ανοικτές Πόρτες ξεκίνησαν το 2010 ως μια πρωτοβουλία της RICHeS σε ευθυγράμμιση με το αυθεντικό νόημα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) που είναι το άνοιγμα μνημείων και ιστορικών κτιρίων που συνήθως δεν είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Βασικός σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους και να τους προσκαλέσει να συμμετάσχουν στη γνώση και απόλαυση της.

Οι Ανοικτές Πόρτες που συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχουν εξελιχθεί στη δημοφιλέστερη εκδήλωση πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο προσελκύοντας χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες.

Για το 2019 το θέμα είναι:

“Θησαυροί της Ρόδου - Riches of Rhodes”

Οι Ανοικτές Πόρτες 2019 είναι αφιερωμένες στην Πολιτιστική Κληρονομιά ως Ανθρώπινο Δικαίωμα

Το 2019 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τις πρώτες Ανοικτές Πόρτες. Σημαντικά μνημεία της μεσαιωνικής πόλης θα είναι «ανοικτά» και θα συμμετέχουν στους εορτασμούς των Ανοικτών Πορτών 2019. Η γοητεία των μνημείων σε συνδυασμό με μια συνολική, εμπεριστατωμένη και ευρηματική προσέγγιση θα εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση κόσμου και επιτυχία.

Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά μας να είσαστε μαζί μας στην επίσημη τελετή έναρξης την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ομιλίες των

 Δρ. Ιωάννα Χριστοφοράκη, Αρχαιολόγος, Ερευνήτρια της Ακαδημίας Αθηνών
 Μιχάλης Θ. Παπαγεωργίου, Δικηγόρος και Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Αθηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2019
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ