Συμμετοχή Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μία φορά, τα ιδιαίτερα προϊόντα και η εξωστρέφεια των δωδεκανησιακών επιχειρήσεων κατέπληξαν τους επισκέπτες της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία κλείνει την Κυριακή τις πύλες της και ανανεώνει το ραντεβού της για το 2020.

Στα εγκαίνια  των περιπτέρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που έγιναν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το περίπτερο της Δωδεκανήσου έγινε πόλος έλξης για πολλούς  επισκέπτες που γεύτηκαν και γνώρισαν τα προϊόντα μας.

Η Fidusa, με τα χειροποίητα ποδήλατα που είναι πρώτα στις προτιμήσεις διεθνών πρωταθλητών, η ΒΑΠ με τους χυμούς, τα αναψυκτικά και την εξαιρετική μπύρα της, τα χειροποίητα κοσμήματα της σειράς θeros, τα ποτά Sifonios και τα παραδοσιακά προϊόντα Νισύρου –Natura Nisyriana- έκλεψαν τις εντυπώσεις και προκάλεσαν το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου και των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης.

«Η συμμετοχή και η παρουσία επιχειρήσεων σε σημαντικές εκθέσεις, όπως αυτή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δίνει πάντα τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες  να γνωρίσουν τον τρόπο που κινείται ο ανταγωνισμός, να προσδιορίσουν τη θέση τους στην αγορά και να εξετάσουν νέες συνεργασίες» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου προτρέποντας τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου ν΄ αξιοποιούν τέτοιες δυνατότητες που ενισχύουν την εξωστρέφειά τους.

Τα βλέμματα των επισκεπτών τράβηξε και η εκδήλωση HISTORICA, της οποίας συνδιοργανωτής είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Μέλη της διοίκησης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Πάππου και στελέχη του φορέα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ και είχαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και αντιπροσωπίες άλλων Επιμελητηρίων, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και αναβάθμισης του ρόλου των φορέων, ώστε ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων όπως η ίδρυση τμημάτων πρωτογενούς παραγωγής.

Κατά την καθιερωμένη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Θεσσαλονίκης από πλευράς πολιτικού κόσμου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και χαιρέτισαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.