Συμμετοχή ΔΕΤΑΠ στη διεθνή έκθεση τροφίμων TUTTO FOOD στο Μιλάνο στα πλαίσια του έργου GO BRAND.

«Κοινές δράσεις προβολής -προώθησης προϊόντων ή / και υπηρεσιών στο πλαίσιο του έργου Go Brand» (4.3.2)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                         Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ο σημαντικός ρόλος των συνεργασιών στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην προσέγγιση νέων αγορών.

Μέσα από ενιαίο περίπτερο, στη διεθνή έκθεση τροφίμων TUTTO FOOD, που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 9 Μαΐου στο Μιλάνο της Ιταλίας, εκπρόσωποι των δικαιούχων της Πράξης με το ακρωνύμιο Go Brand και επιχειρήσεων από τους 10 συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters), προέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στην Κύπρο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τη Χίο.

Πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους επιχειρήσεων από άλλες χώρες και επιδιώχθηκε η σύναψη συνεργασιών προκειμένου τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα να κατακτήσουν και να καθιερωθούν στη διεθνή αγορά.

Η εξωστρέφεια των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων ενισχύθηκε ιδιαίτερα από την παρουσίαση που έκαναν οι εκπρόσωποι των δικαιούχων σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους, opinion leaders και bloggers αναδεικνύοντας τον πλούτο τη διατροφική, ιστορική και πολιτιστική αξία της γαστρονομίας των περιοχών αυτών.

Τηρήθηκε φάκελος με τα στοιχεία των επαγγελματιών που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις που εκπροσωπήθηκαν μέσα από τα 10 clusters τα οποία θα αξιοποιηθούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο από τους δικαιούχους του έργου.

Τέλος, σε μία παράλληλη δράση, προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και top buyers που επισκέφθηκαν την έκθεση είχαν την ευκαιρία να γευθούν συνταγές από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τη Χίο, την Κρήτη και την Κύπρο, τις οποίες επιμελήθηκαν δύο σεφ από πιστοποιημένες επιχειρήσεις του Δικτύου Aegean Cuisine, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑΔελτίο Τύπου