Ενημέρωση από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη για εξαπάτηση Ελλήνων επιχειρηματιών από Τούρκο υπήκοο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ρόδος, 26 Οκτωβρίου 2018

 

ΘΕΜΑ: ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

 

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, σε συνέχεια σχετικού εγγράφου που έλαβε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, επιθυμεί όπως επιστήσει την προσοχή στους επιχειρηματίες – μέλη του αναφορικά με περιπτώσεις – καταγγελίες εξαπατηθέντων Ελλήνων Επιχειρηματιών. 

 

Οι παραπάνω επιχειρηματίες συνεργάστηκαν με Ελληνόφωνο Τούρκο Υπήκοο κ. OZCANSERIF, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα MEHMETY USUF ASLANPAY, και εμφανίσθηκε ως δήθεν εκπρόσωπος Τουρκικών Εταιρειών Λευκών Ειδών. Οι εισαγωγείς Έλληνες Επιχειρηματίες προκατέβαλλαν χρήματα για την αποστολή εμπορευμάτων τα οποία ποτέ δεν παρέλαβαν.

 

Κατόπιν τούτου,  παρακαλούμε όπως είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εμπορικές σας συναλλαγές με τη γείτονα χώρα, και να απευθύνεστε στο Επιμελητήριό μας, ή στα Γραφεία Εμπορικών Υποθέσεων της Κωνσταντινούπολης ή της Άγκυρας, σε περιπτώσεις που δεν διαθέτετε τα πλήρη στοιχεία εταιρικής επικοινωνίας των δυνητικών σας συνεργατών ή δεν έχετε σαφή εικόνα για την νομική υπόσταση και τα οικονομικά στοιχεία για την συνεργαζόμενή σας εταιρεία.