Διεθνής Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών IFA Berlin (31.08 - 05.09.2018)

Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) 31.08 - 05.09.2018

Διεθνής Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Βερολίνο  

η IFA δεν είναι μόνο η πιο παλιά, αλλά και η πιο πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (consumer electronics) καθώς και του οικιακού εξοπλισμού (home appliances). Στο επίκεντρο της περσινής IFA βρέθηκαν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες, Fitness Watches με Music Player, Ultra High Definition στις τηλεοράσεις, ο συνδυασμός διαδικτύου και τηλεόρασης, τα smartwatches, τα νέα tablets, η μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, η εύκολη και «έξυπνη» χρήση και μία σειρά από υψηλής τεχνολογίας προϊόντα από όλες τις επώνυμες εταιρίες του κλάδου.

Στη τελευταία διοργάνωση της η IFA, συγκέντρωσε 1.805 εκθέτες, μεταξύ αυτών και η ελληνική εταιρία SEIOS SYN.P.E. σε μία έκταση 159.000 τ.μ. Ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών αυξήθηκε, αφού περισσότεροι από 253.000 επισκέπτες, έσπευσαν να δουν τη μεγαλύτερη και παγκοσμίως σημαντικότερη έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση παραγωγών, προμηθευτών και εμπόρων και μία τέτοια πλατφόρμα παραγγελιών. Επιπρόσθετα, 6.000 εκπρόσωποι ΜΜΕ, από τους οποίους περισσότεροι από 2.800 εκτός Γερμανίας, επισκέφθηκαν για να καλύψουν δημοσιογραφικά την έκθεση.

Ιδιαίτερη απήχηση στους επισκέπτες είχε και ο νέος εκθεσιακός χώρος «Smart Home», που προστέθηκε στην αίθουσα 6.2., στην οποία παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις πάνω στον κλάδο τουοικιακού αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, της θερμοκρασίας δωματίου, της θέρμανσης, της διαχείρισης ενέργειας και των συστημάτων ασφαλείας, ενώ για δεύτερη φορά έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία η IFA GLOBAL MARKETS, μία πλατφόρμα B2B συναντήσεων, σχεδιασμένη αποκλειστικά για εμπορικούς επισκέπτες, συγκεντρώνοντας 150 εκθέτες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έλαβε χώρα για τέταρτη φορά, στη Ηall 26b του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου, το Συνέδριο των “top-ranking thinkers & doers” του κλάδου, IFA+ Summit, με κεντρική θεματολογία: „Next Level of Thinking”, ως μέρος της νέας ενότητας/καινοτομίας της έκθεσης IFA NEXT. Στην IFA NEXT, φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά οι IFA NEXT Startup Days, ένα σημείο συνάντησης και προβολής των startup εταιριών του κλάδου, όπου 130 start-up εταιρίες συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με 70 καταξιωμένες εταιρίες του κλάδου.

Άλλο ένα Συνέδριο έρχεται να προστεθεί στο δυναμικό της έκθεσης με την ονομασία Shift Automotive, στο οποίο ειδικοί των τομέων αυτοματισμού και ηλεκτρικών έρχονται για να συζητήσουν το μέλλον της κινητικότητας, πως δηλαδή οι νέες τεχνολογίες μεταβάλλονται ταχύτατα και ριζικά, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Το νέο αυτό Συνέδριο, θα λαμβάνει χώρα δύο φορές το χρόνο στη Γενεύη και το Βερολίνο.

Τα εκθέματα της IFA αποτελούνται από τους εξής τομείς:

Ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά: Audio, Hi-Fi, High End, TV & Video, MP3, Blu-Ray, κινητά, tablets, media, DVD, ψηφιακή τηλεόραση, καλωδιακή και δορυφορική τεχνολογία, Λευκές συσκευές: Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, μικροσυσκευές, Multimedia: TV/PC, Internet, Online, Edutainment, Παιχνίδια, Πληροφορική: Online, Software/Hardware, Internet, εξοπλισμός Home-Office, Broadcasting: Ψηφιακή τηλεόραση, Multimedia Broadcasting, Ψηφιακή φωτογράφιση.

 

Συνημμένα η φόρμα παραγγελίας καρτών εισόδου, τις οποίες μπορείτε να προσκομίσετε με μειωμένη τιμή, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα και την Κύπρο,

στην Αθήνα, τηλ. 210 64 19 037 και

στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 32 77 33.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.ifa-berlin.com  και

στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr